Animated Vacuum Tube Banner

Dave' s de Eigengemaakte Radio's van de Buis

Font Decrease Font IncreaseDag beste vriend! Bedankt om eens langs te komen. Dit is mijn tweede zefbouwradio pagina. De eerste is homemade crystal set page. Na veel plezier beleefd te hebben aan deze bouwprojecten, besloot ik ook enkele buizenontvangers te bouwen.

Schematics Only!

De zelfbouw buizenradio's van Dave.

Dave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

Single Triode Regen 2 Tube BCB Regen Hybrid Tube Regen 3 Tube All WaveDave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

Reflex Radio 1T4 Shortwave 4 Tube MW Set "Pentaflex" SWDave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

Single 3Q5 Regen 1D8 Shortwave Breadboard Radio Regen-o-flexDave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

Single Tube DX Radio Acorn Tube DX Radio Single Tube Radio Sig Gen ConversionDave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

Multi-Radio All Wave 1625 Loop Radio Hikers RadioDave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

1 Tube Superhet Variocoupler Regen 12L6 DX Radio 1J24b Loop RadioDave's Homemade Tube Radios at makearadio.com

Helenedyne 2 Tube Regenator Compactron Radio 7C5 Loctal Regen

Dave aan het werk!

Ja, hier zie je me. (Eigenlijk is dit een bekende foto. Hij werd gebruikt op andere sites en blogs.) Ik probeerde een nieuwe ‘bliksemfoto’ te maken voor een vriend, maar helaas had mijn fotoprogramma er geen zin meer in.

Mijn werkplaats.

Ken jij iemand anders die een kolomboormachine, een figuurzaag en een bandschuurmachine in zijn keuken heeft? Ik bemerkte heel laat dat mijn voedsel een vezelachtige smaak kreeg. Mijn groentenlade in mijn koelkast is gevuld met batterijen. Ik denk dat je nu wel kan vermoeden dat ik alleen leef. Ik heb alleen ruzie met mezelf en ik haal meestal de bovenhand.

Hoe ik begon

Graag vertel ik iets over mijn verleden. Mijn interesse in radio gaat terug naar het jaar 1955. Ik was er toen 5. Mijn vader herstelde al lang radio's voor ik er was. Dat was in die tijd een lucratieve bezigheid. Gelukkig hield hij al die oude radiocomponenten. Dus begon ik te solderen en experimenteren voor ik 10 jaar was. Mijn vader behaalde zijn licensie van radioamateur en ik leerde gretig bij.

De volgende 25 jaar bouwde ik veel projecten zowel met buizen als met halfgeleiders. In het jaar 1965 kwam ik in het bezit van mijn beginners radioamateurlicensie. Dit versnelde mijn bouwkoorts. Ik zat in mijn kelder constant bezig met mijn Weller soldeerboutje.

Een heel aantal kristalontvangers waren het resultaat hiervan, maar nooit een regeneratieve radio. Deze pagina's geven een overzicht van de regens waaraan ik bezig ben. Deze pagina's schrijf ik terwijl ik wacht op onderdelen of wanneer vernis aan het drogen is. Dan stap ik de computerkamer binnen en type een paar regels erbij.